دسته‌بندی نشده

علائم حساسیت به طلا و نحوه درمان آن

همه چیز در رابطه با حساسیت به طلا:

همانطور که میدانید یکی از اجزای تفکیک ناپذیر در زندگی خانم ها، طلا و جواهر است به گونه ای که استفاده از آنها برای خانم ها از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. طلای خالص بسیار نرم است و تشخیص آن از دیگر فلزات کار آسانی است. این عناصر در پاره ای از اوقات سبب بروز برخی حساسیت های پوستی بر روی بدن می شود.

حساسیت به طلا یکی از شایع ترین انواع آلرژی ها و حساسیت های پوستی است که در برخی خانم ها مشاهده می شود. بررسی ها نشان می دهد وجود نیکل در طلا یکی از مهمترین عوامل بروز اینگونه حساسیت ها می باشد. به گونه ای که میزان حساسیت پوستی تا حد زیادی به مقدار نیکل موجود در ساختار طلا بستگی دارد.یکی از مهمترین فلزات در ساخت طلا، فلز کادمیوم است که از خاصیت سمی برخوردار است. این فلز با دیگر ترکیبات در ساخت طلا مورد استفاده قرار می گیرد که دلیلی موجه برای بروز حساسیت های پوستی به شمار می رود.

یکی از مهمترین عناصری که در بروز عارضه حساسیت به طلا تاثیرگذار است، استفاده از طلای عیار پایین است. به سبب اینکه بیشترین ترکیبات این طلاجات مس و نیکل است از این رو، در کوتاه مدت سبب بروز برخی حساسیت های پوستی خواهد شد. چرا که مس و نیکل در برخورد با رطوبت اکسید شده و کیفیت خود را از دست می دهد.مطالعات و بررسی ها نشان می دهد میزان حساسیت به طلای سفید بیشتر از طلای زرد است و دلیل آن وجود نیکل فراوان در طلا می باشد.

نشانه ها و علائم حساسیت به طلا:

حساسیت به طلا اغلب پس از 12 الی 48 ساعت بروز می یابد که با برخی علائم همراه است. مهمترین علائم و نشانه های حساسیت های پوستی عبارتند از:
· التهاب و تاول
· قرمز شدن پوست
· پینه بستن
· خارش
· گز گز کردن
· خشکی شدید پوست

نکته: در پاره ای از اوقات حساسیت به طلا به شکل سوختگی بر روی پوست ایجاد می شود که در صورت عدم درمان ممکن است به سایر نقاط سرایت نماید. شایع ترین نواحی برای ایجاد حساسیت های پوستی لاله گوش، دور گردن، انگشت دست و … است.
در صورتی که افراد متوجه حساسیت های پوستی شوند باید در وهله نخست طلای خود را با طلای عیار بالا تعویض نمایند و از خرید طلاهایی که حاوی نیکل است به صورت جدی خودداری کنند. توصیه می شود افراد پیش از خرید و استفاده از زیورآلات پیرامون جزئیات و ترکیبات آنها اطلاعاتی را کسب نمایند.

راهکارهای درمان حساسیت به طلا:

در صورتی که افراد حساسیت به طلا داشته باشند باید حتما به پزشک متخصص مراجعه کنند چرا که گاهی ممکن است این عارضه مستلزم درمان قوی تر باشد. اما برخی راهکارها برای جلوگیری و درمان این عارضه وجود دارد که پرکاربردترین آنها عبارتند از:

استفاده از کرم مرطوب کننده:

استفاده از کرم کورتیکواستروئید و برخی کرم های مرطوب کننده مناسب، می تواند از ورود مواد آلرژی زا به پوست خودداری کند. این راهکار اغلب بدون نیاز به تجویز و دستور پزشک است و در کنترل این عارضه تاثیرگذار می باشد.

استفاده از لاک ناخن:

یکی از راهکارهای موثر برای کاهش حساسیت به طلا، استفاده از لاک و برق ناخن بر روی طلاجات است که از تماس و برخورد طلا با پوست تا حدودی جلوگیری می کند.

مراقبت از زیورآلات:

انجام برخی امور نظیر استحمام، شستن ظروف و .. می تواند به زیورآلات آسیب جدی وارد نماید چرا که ممکن است در اثر برخورد با برخی مواد شیمیایی و اسیدی، حساسیت هایی بر روی پوست ایجاد شود. از این رو، توصیه می شود در هنگام انجام امور از طلا استفاده نشود.

خشک کردن پوست:

خشک کردن پوست به هنگام استفاده از طلاجات حساسیت زا، از جمله عواملی است که منجر به کاهش حساسیت به طلا می شود. به عبارتی، رطوبت و آلودگی در بروز حساسیت های پوستی نقش بسزایی دارد از این رو، پیش از استفاده از آنها باید محل مورد نظر خشک شود.

آبکاری طلا:

از جمله عواملی که در کاهش عارضه حساسیت به طلا موثر است، آبکاری طلا می باشد. زیور الات با گذشت زمان دچار ساییدگی و خراشیدگی شده که این خود سبب تماس مستقیم نیکل و مس با پوست می شود. از این رو، توصیه می شود زیورآلات خود را با طلای عیار بالا آبکاری کنید که این مسئله نه تنها سبب افزایش زیبایی ظاهری و درخشندگی آنها می شود بلکه آسیب کمتری به پوست وارد می کند.

درمان های دارویی:

در پاره ای از اوقات استفاده از قرص ها و شربت ها می تواند در کنترل و درمان عارضه حساسیت به طلا نقش مهم و موثری ایفا نماید. لذا در نظر داشته باشید حتما پیش از استفاده از این مقادیر باید با پزشک متخصص پوست مشورت شود.

نکات مهم پیرامون حساسیت به طلا:

یکی از عناصر تشدید کننده حساسیت به طلا، تنگ بودن سایز زیورالات است که در سریع ترین زمان سبب خارش و التهاب (حساسیت های پوستی) می شود به همین منظور باید از طلاجاتی استفاده شود که سایز آنها مناسب می باشد.
علائم حساسیت به طلا در افراد امری متغیر و متفاوت است که درمان آنها نیز از شخصی به شخص دیگر به صورت متغیر می باشد. نکته قابل توجه این است که این عارضه ممکن است به صورت ارثی و خانوادگی نیز در افراد بروز یابد.
دیگر علائم حساسیت های پوستی ناشی از استفاده از طلا:
· ایجاد کبودی
· ایجاد زخم
· بروز عفونت در زخم
· لایه برداری ناحیه مورد نظر
· تورم و…
لازم به ذکر است بدانید افرادی که دارای پوست حساس هستند باید تا حد ممکن از زیورآلاتی استفاده کنند که طلای خالص آنها بیشتر و عیار آنها بالاتر باشد. به طور کلی، به هر اندازه میزان فلزات دیگر در طلا کمتر باشد، حساسیت های پوستی نیز در فرد کمتر مشاهده می شود.

در نهایت…

خانم ها در زمان خرید زیورالات باید به جنس و مواد سازنده موجود در طلا دقت کنند تا از بروز حساسیت ها و عارضه های پوستی خودداری کنند.
چنانچه حساسیت به طلا به صورت خارش نمایان شود افراد می توانند با مرطوب نگه داشتن آن و استفاده از کمپرس یخ از تشدید آن خودداری نمایند.
توصیه می شود به منظور کاهش علائم و حساسیت های پوستی تمامی اصول و راهکارهای فوق به درستی رعایت شوند.

 

2 دیدگاه در “علائم حساسیت به طلا و نحوه درمان آن

  1. روزا گفت:

    تا حالا نشنیده بودم طلا حساسیت بده مگر آب طلا باشه

    1. سپهر کلانتریان گفت:

      خیلی به ندرت اتفاق می افته که فردی حساسیت به طلا داشته باشه بیشتر در نقره این اتفاق می افته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *